Skupinska terapevtska pomoč materam nedonošenih otrok po metodi relacijske družinske terapije

Mamice nedonošenih otrok vabim v terapevtsko skupino, ki bo potekala v okviru raziskave doktorske naloge z naslovom »Skupinska terapevtska pomoč materam nedonošenih otrok po metodi relacijske družinske terapije«.

Prezgodnji porod nas doleti nepripravljene, mamice postanemo prehitro, v novi vlogi se morda težko znajdemo. Obdobje, ki se prične z rojstvom nedonošenega otroka, je mešanica pozitivnih in bolečih občutij, ranljivosti in bogastva, ki nas zaznamuje za vedno. Gre za čustveno in telesno zelo intenzivno obdobje brez primerjave, ki je včasih težko razumljivo tudi za najbljižje. V takšni situaciji sem se znašla tudi sama, ko sem pred 10 leti rodila hčerko v 30. tednu.

Raziskavo izvajam v okviru doktorskega študija Zakonske in družinske terapije na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani. Oblikovati želim terapevtski program za matere nedonošenih otrok, ki bi zmanjšal materino stisko ob prezgodnjem porodu, spodbudil njeno senzitivnost in odzivnost pri interakciji z otrokom ter prispeval k boljši kvaliteti njenega življenja.

K sodelovanju v terapevtski skupini vabim mamice, ki bi bile pripravljene spregovoriti o svoji izkušnji in doživljanju tega posebnega obdobja. To pot bi jim pomagala prehoditi v obliki terapevtskih srečanj, kjer bi vsaka dobila prostor za svojo edinstveno izkušnjo. Pred prvim srečanjem bom z vsako udeleženko opravila kratek intervju.

Trajanje: prvo srečanje 15. 11. 2022, zadnje srečanje 17. 1. 2023 (10 zaporednih tednov)

Termin: v večernih urah po dogovoru

Komu je namenjeno: mamicam z izkušnjo prezgodnjega poroda v zadnjih 6 mesecih, ki ste rodile nedonošenčka, ki je ob rojstvu tehtal manj kot 1500g

Aplikacija: Zoom

Velikost skupine: 8–10

Rok za prijavo: do 15. novembra 2022

Prijavni obrazec

 

Izvajalka raziskave: 

Urška Kranjc Jakša, zakonska in družinska terapevtka stažistka

Za vsa vprašanja sem na voljo na tel. številki 041 342 840 ali na naslovu: ukranjcjaksa@gmail.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *